English EN Norwegian NO Spanish ES

Mijas

Areal 147km2
Befolkning
 70,437
Beboerne kalles: 
Mijeños
Monumenter 
 Virgin de la Peña, Inmaculada Concepción (Kirke), Plaza de Toros (Tyrefekterarena), Carromato de Max (Museum), Casa Museo (Museum), Museo de las Torres Vigçías (Vakttårn Museum)
Lokasjon:
 Ligger i den vestlige Costa del Sol-regionen. Lokaliteten er ca 430 meter over havet og ligger 30 kilometer fra provinshovedstaden og 8 fra nabobyen Fuengirola. Kommunen har en gjennomsnittlig nedbørsmengde på 660 liter per kvadratmeter og den gjennomsnittlige temperaturen er 17º C.
Tourist Information:
 Tourist Office, Plaza Virgen de la Peña, 2 (29650). Telefon: (+34) 952 58 90 34 E-post: [email protected]

 

Kommunen Mijas har alt av natur som landet tilbyr mellom fjellkjeden og havet. Terrenget stiger i kort avstand og til tider ganske brått fra havet på kysten til den høyeste toppen i territoriet (1130 meter). Raviner, topper og mer eller mindre milde åser har fortsatt en del vegetasjonen til tross for områdets spektakulære byutvikling, og det gjør det stadig vanskeligere å opprettholde beiteland og olivenlunder, og gir lite inntekter i denne dag og alder.

Likevel har dette robuste naturlandskapet en viss respekt for omgivelsene med velholdte golfbaner som skjuler murstein og sement fra denne naturlige og flotte kommunen, der fjellene og landsbyen fortsetter å være de viktigste referansepunktene til området. Kystsonen derimot, er praktisk talt urbanisert fra grensen av Fuengirola til Marbella med unntak av noen få steinete områder som forblir intakt.

Denne kommunen, som mange andre i Málaga-provinsen, har tre sentre for befolkningen. I dette tilfellet er det Mijas Pueblo, Las Lagunas og La Cala de Mijas. Den første av disse er en klassisk hvitkalket andalusisk landsby med maurisk opprinnelse som inneholder monumenter og et administrative sentrum. Denne hvite landsbyen går kanskje for å være den mest kjente av disse type puebloene på hele Costa del Sol. De fleste av de kommunale tjenester og en del av byutviklingen ligger i Las Lagunas mens La Cala de Mijas ligger i kystsonen, og er helt overgitt til bolig og turisme.

Fakta bekrefter at Mijas pleide å tilhøre Turdetania mens andre spor vitner om tilstedeværelse av grekerne og fønikerne, som ville bruke og utnytte områdets mineralrikdom. Den første historiske tilhørigheten til landsbyen, er imidlertid av geografen Ptolemaios fra School of Alexandria, som må ha vært i disse landene i det andre århundre e.Kr. eller innhentet informasjon fra noen som kjente dem veldig godt, skal man dømme etter hvor nøyaktig han beskriver noen av stedene her.

Lokaliteten ble kalt Tames under romertiden, og mye tyder på at det generertes bemerkelsesverdig økonomisk aktivitet på grunn av sin nærhet til Via Appia som knyttet byene Cádiz og Málaga. Araberne kalte den Mixa, som de kristne oversatte til det moderne navnet Mijas.

Muslimene tok over landsbyen ganske raskt etter landing på den iberiske halvøya. De kontrollerte allerede i 714 og gjorde det ganske så lønnsomt, siden de tillot innbyggerne å fortsette å eie sine eiendommer og praktisere sin egne religioner og skikker i bytte for en viss prosent av landbruket og husdyrproduksjonen.

Muslimenes gode relasjoner til Mozarabs var åpenbart, og i den tiden under Omar Ben Hafsún, som de opprettholdt hjertelig og gunstige forhold til siden de begge var avhengig av hverandre. Med dødsfallet til Omar Ben Hafsún, gjenerobret Abderramán III området.

Mijas stod imot angrepene fra den kristne hæren helt til erobringen av Málaga i 1487. Da de fikk høre om om byers overgivelser, besluttet innbyggerne i Mijas at en betingelsesløs overgivelse ville være det beste alternativet. De utvalgte som ble sendt til Málaga for å utføre overgivelsen ble tatt til fange, og noen ble tilogmed solgt som slaver. I 1494 ble kommunens land delt mellom de kristne. Området ble innvilget status som “villa” (kongelige bydelen) i 1521 som en belønning for sin lojalitet til Carlos I løpet av Comuneros opprør og Juana la Loca erklærte også at det skulle være fritatt for å betale merverdiavgift (“Alcabalas”).

Mijas var også åstedet til en viktig historisk hendelse århundrer senere som fant sted den 2. desember i 1831. General Torrijos landet på stranden El Charcón med 52 ledsagere. De gikk over de kommunale territoriene mot fjellene, hvorfra de kom ned i Alhaurín de la Torre for å søke ly i et herskapshus som tilhørte greven av Mollina. Noen dager senere, 11. desember, ble generalen og hans menn henrettet ved skyting på strendene i San Andrés i byen Málaga for å ha stått eneveldet for Fernando VII.

 

Hvordan Komme Seg Dit

Du må ta motorveien via kystveien (AP-7, N-340) fra Costa del Sol. Hvis du kommer fra Málaga mot Cádiz må du ta A-368 mot og forbi Benalmádena (veldig enkelt og godt skiltet) til Mijas. Hvis du kommer fra Fuengirola i retning av Málaga må du også ta motorveien og A-387 inn til Mijas.

TAKE A LOOK AT THE PROPERTIES AVAILABLE IN THIS AREA